Původ: Ukrajina, registrace 2004.
Plod: střední, oválný. Slupka je žlutá, z části překrytá červeným líčkem. Dužnina je žlutá, šťavnatá, dobře oddělitelná od pecky. Chuť je sladká, aromatická, dobrá.
Celková charakteristika: velmi raná plodová odrůda myrobalánu. Růst je středně bujný až slabší, korunu vytváří středně širokou, řídkou. Plodnost je středně brzká, střední. Sklizeň je 38 dnů před odrůdou ‚Domácí velkoplodou‘. Odolnost proti mrazu je vysoká, proti napadení šarkou švestek je rovněž vysoká. Podnože lze použít všechny uvedené v přehledu, podle podmínek stanoviště. Pěstitelské tvary jsou ČK i nízké tvary. Požadavky- méně náročná na polohy, půdy vyžaduje dobře zásobené vláhou a živinami, jinak jsou plody drobné a předčasně opadají.
Hodnocení: vzhledné kvalitní plody jsou vhodné pro přímý konzum i konzervárenské zpracování. Můžeme ji vysazovat ve všech oblastech i okrajových, hlavně na malých zahrádkách.
Mezidruhový kříženec slivoně vrbové a myrobalánu. Oproti švestce domácí se vyznačuje opět kulatými, světle až tmavě oranžovými plody, které jsou již zdálky viditelné pro svou výraznou oranžovou barvu. Velikost plodu je větší než u švestky domácí, ale nedosahuje velikosti kultivaru Obilnaja. Dužnina plodu je výrazně žlutá. Dozrává již zhruba měsíc před naší švestkou domácí. Plodnost tohoto křížence nedosahuje bohatosti a stability jako u kultivaru Obilnaja, ale bývá dostačující. Využití plodů je spíše jako stolní ovoce, ale opět se dá s úspěchem využít v kuchyni.