Původ: Slovensko, registrace 1992.
Požadavky: nenáročná na stanoviště a půdu.
Růst: bujný, vytváří korunu vzpřímenou až pyramidální.
Plod: velký, kulatý, slupka matná, téměř černá. Dužnina je tmavě karmínová, konzistence pevná, středně šťavnatá, sladkokyselá, dobrá. Dužnina na pecce mírně ulpívá.
Podnož: ‚St. Julien A‘, MY-KL-A a ‚Pixy‘. Tvar: PK, ČK.
Plodnost: velká, pravidelná.
Zrání: dozrává začátkem září.
Odolnost: proti nízkým teplotám i napadení šarkou je vysoká.
Celkové hodnocení: nenáročná odrůda myrobalánu, může se pěstovat i v méně příznivých podmínkách.
Plody jsou vhodné na výrobu kompotů, šťáv, džemů, při přepravě se neotlačují. Množí se dobře řízky.