Zao su li


Warning: Array to string conversion in /data/web/virtuals/77059/virtual/www/databaze_ovoce/wp-content/plugins/carousel-without-jetpack/carousel/jetpack-carousel.php on line 252

 

Synonyma: „Zao su“

Původ: Čína, 1977, kultivar vzniklý zkřížením odrůd Pingguo Li x Shenbu Zhi v Research Institute of Pomology, Chinese Academy of Agricultural Sciences.

Popis plodu: velký, průměrná velikost 250 g, obvejčitý tvar, slupka je žluto-zelená, dužnina je bílá, velmi křehká, málo kdy se vyskytující sklereidy, velmi šťavnatá a sladká, větší obsah vody než u evropských hrušek, mírně kořenitá příchuť

Sklizeň: srpen až začátek září v ČR (dle podmínek).

Uchovatelnost: 15-20 dní v pokojové teplotě, vhodné pro přímou konzumaci i kompoty.

Odolnost: Velmi adaptabilní odrůda s vysokým výnosem, snáší dobře sucho a není náchylná na strupovitost a skvrnitost listů.

Překlad: Yuexiu Feng 1996, Jiří Vysloužil 2014

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *