Původ: Francie, původní odrůda objevena v 19. století.
Požadavky: úrodné, záhřevné, zavlažované půdy.
Růst: středně bujný, později slabý, koruna široce jehlancovitá, zahuštěná plodonoši. Plod: středně velký, podlouhle vejčitého tvaru, zelenožlutý až žlutý, se rzivými lenticelami. Slupka je tlustá, tuhá, drsná, polomatná. Dužnina bílá, sladká, jemná, šťavnatá, někdy kaménčitá.
Podnož: kdouloň K-TE-B, K-TE-E, MA-SE, nebo semenáč H-TE-1, H-TE-2.
Plodnost: brzká, střední a pravidelná. Tvar: Z, ČK. i Zrání: sklízí se koncem října, zraje v prosinci, skladovatelnost do února.
Odolnost: střední proti napadení houbovými chorobami i proti nízkým teplotám.
Celkové hodnocení: zimní odrůda pro konzum i konzervaci. Má zvýšené nároky na klimatické a půdní podmínky. Je vhodná jen do teplých a nejlepších středních oblastí.