Jonkheer Van Tets

Jonkheer

Původ: Holandsko, u nás povolena v roce 1976.
Požadavky: potřebuje půdy hlubší, hlinité, s dostatečnou zásobou vláhy. Vyhovují jí chráněné polohy teplejších oblastí. Postřik proti antraknóze je nezbytný. Nehodí se pro chladnější bramborářskou oblast, kde namrzá ve dřevě a v květu. Potřebuje pravidelný zmlazovací řez.
Růst: střední, obrost je delší a slabší, středně hustý.
Plodnost: střední.
Plody: hrozny jsou středně dlouhé, bobule větší, sytě červené. Použití je převážně pro zpracování na šťávy, džemy, kompoty a mražené plody. Chuť je nakyslá, aromatická.
Zrání: na přelomu června a července.
Zdravotní stav: je náchylnější k antraknóze. Padlím a rzí vejmutovkovou netrpí.
Opylování: odrůda je převážně samosprašná. Květy bývají často poškozovány přísuškem v době květu a nízkými teplotami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *