Tmavě červená chrupka s velkými plody, samosprašná
Původ: University of Bologna, Itálie. Odrůda vznikla volným opylením odrůdy ‘Burlat’
Strom: středního vzrůstu, standardní, polovzpřímený habitus, samosprašný
Podnože: podle pěstitelských podmínek, vhodné použití slabě rostoucích podnoží Gisela 5, Gisela 6
Plodnost: velmi raná a plodí spolehlivě
Plody: dosahují hmotnosti 11-12 g, srdcového tvaru, symetrické, pokožka plodu je tenká, jasně červené barvy se stejnoměrným překrytím purpurově červenou barvou, v době plné zralosti je tmavě červená, dužnina je růžová, středně pevná, velmi šťavnatá, dobré kvality, sladká, cukernatost 18-19 °Brix, s odpovídající úrovní acidity
Zrání: středně raná doba zralosti asi 10–12 dní po Burlatu, což představuje druhou dekádu června, plody dozrávají jednotně, jsou atraktivní, vyrovnaného tvaru, barvy a velikosti
Požadavky: slabě rostoucí podnože vyžadují živné půdy, dobře zásobené vodou
Odolnost k chorobám: odrůda je středně odolná k praskání